Behandling

Leg. Kiropraktor

Malin Härlin

Leg. Kiropraktor Malin Härlin

Idrottskliniken I11

Honnörsgatan 7

352 36 Växjö

 

Kontakt

Idrottskliniken Rehab

Tel: 0470-181 91

E-post: malin@idrottskliniken.com

 

Telefontid

Måndag - Fredag

08.00-09.40

10.00-11.30

Välkommen till Kiropraktor Malin Härlin!

Ett besök hos kiropraktor omfattar diagnostik i form av grundläggande undersökning, behandling, rehabilitering samt förebyggande åtgärder.

 

Behandlingstiden är 30-40 minuter.

 

En kiropraktor är specialiserad på att behandla problem i rörelseapparaten dvs smärta, stelhet och funktionsnedsättning i kroppens leder, muskler och nervsystem. Den huvudsakliga behandlingsmetoden är HVLA-manipulation (kiropraktisk justering) vilket kombineras med andra behandlingsmetoder alltefter patientens behov. Strävan är att behandla orsaken och inte endast symtomen till besvären.

Kiropraktik är en av de mest naturliga behandlingsmetoder som finns, då inga läkemedel eller liknande ges till patienten.

 

Vad är en kiropraktisk justering?

Den vanligaste behandlingsmetoden kallas för manipulation eller justering och utförs med skonsamma handgrepp som riktas mot en utvald led. Syftet är att återställa rörligheten i den utvalda leden vilket leder till förändrat rörelsemönster och minskad smärta. Detta kan ge ifrån sig ett knäppande ljud ,så kallat kavitation, vilket är en tryckförändring i leden. Även andra metoder som mobilisering, töjning och triggerpunktsbehandling används i den kiropraktiska behandlingen.

 

Några av de vanligaste besvären:

• Nacke: huvudvärk, nackspärr, yrsel, migrän 

• Bröstrygg: axelbesvär, tendiniter (seninflammationer), revbensproblematik 

• Ländrygg: ryggskott, ischias 

• Armar/händer: tennis-/golfarmbåge, musarm, domningar, inklämningssyndrom 

• Ben/fötter: knäskador, hälseneproblematik, stukningar